Werkzaamheden en nieuws.

WERKZAAMHEDEN - GLOBALE PLANNING.

Opbouw

Maart - December 2022

Gevel opbouw links

Maart - April 2022

Bouw verdieping midden

Maart - Mei 2022

Interieur

Januari - Maart 2023

NIEUWS EN VOORTGANG.

Bouwverkeer.

Maart 2022 - Van maart tot en met mei gaan we aan de slag met de gevel en de montage van de kozijnen van het meest linkse deel van ons kantoorgebouw. Ook zal er dakbedekking worden aangebracht. Op het middelste deel van ons kantoor wordt de staalconstructie gemaakt voor een nieuwe verdieping.

Voor deze werkzaamheden zullen er in de komende maanden veel grote materialen geleverd worden en hijswerkzaamheden plaatsvinden. Het doorgaand verkeer kan mogelijk overlast ondervinden, omdat er grote vrachtauto’s staan te laden en lossen en er hijsconstructies op de weg kunnen staan. Onze excuses voor eventueel ongemak.

In het nieuws: De Stadskrant.

Februari 2022 - Op 21 februari is er een artikel in De Stadskrant Edam - Volendam e.o. verschenen over de verbouwing van ons kantoor. Eigenaar en CEO van Koninklijke Boon Edam gaf een interview en vertelt over de verbouwing, de nieuwe manier van werken, de primeur van de allernieuwste draaideur en ons 150 jarig bestaan.

Zo komt het eruit te zien.

Februari 2022 - In de video hiernaast kun je zien hoe het nieuwe hoofdkantoor van Boon Edam op de Ambachtstraat eruit komt te zien, wanneer we klaar zijn met de verbouwing.

Heiwerkzaamheden.

Februari 2022 - Maandag 7 februari gaan we beginnen met het heiwerk. De eerste fase van het heien is het slaan van de stalen buispalen met een kleine hei installatie. In week 7 starten we met het slaan van de betonpalen, wat wordt uitgevoerd met een grote hei installatie. Het slaan van deze palen zal overlast met zich meebrengen. Bij voorbaat onze excuses en dank voor je begrip.


Brief naar omwonenden.

Februari 2021 - Alle omwonenden en ondernemers van Boon Edam hebben een brief ontvangen over de renovatie en voorgenomen verbouwingsplannen van Boon Edam. Hier kun je deze brief nog eens nalezen.

De sloop is begonnen.

Januari 2022 - We gaan het gebouw in twee delen vernieuwen, zodat onze medewerkers nog een deel van het kantoor beschikbaar hebben als werkplekken en vergaderruimtes. We zijn in januari gestart met het slopen van het middelste deel van het gebouw. Dit deel wordt gesloopt, omdat de fundering van het gebouw hier ook aangepast dient te worden

Om de veiligheid te waarborgen voor zowel medewerkers en omwonenden is er uitvoerig overleg gevoerd met alle betrokkenen, en is er een veiligheidsplan gemaakt. ​​​​​​​Helaas kunnen we het werk niet uitvoeren zonder dat het overlast met zich mee zal brengen. We hopen op jullie begrip.

De bomen zijn gerooid.

November 2021 - In de week van 9 november zijn de 24 leilindes gerooid, die rondom ons gebouw aan de Ambachtstraat stonden. De bomen zijn weggehaald, zodat er ruimte ontstaat voor de verbouwing en de steigers, graafmachines en andere zaken die daarvoor nodig zijn. Bij Boon Edam geloven we in circulariteit en we wilden de bomen niet kappen en versnipperen. We zijn daarom op zoek gegaan naar een duurzame oplossing.

Een bomenkweker is met een hijskraan de bomen uit de grond halen. De bomen zijn meegenomen naar de boomkwekerij en zijn in de grond aan het aansterken na hun verhuizing. Wanneer de leilindes weer sterk genoeg zijn, zullen ze elders een mooie plek krijgen.